30 Νοε 2012

«Μετατρέψατε το συνδικαλισμό από λειτούργημα σε αγυρτία!». Μια περήφανη απάντηση του Σωματείου Χτιστών Αθήνας στους εργατοπατέρες-διασπαστές του κλάδου. Από την ένδοξη ιστορία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος

Προς τη διασπαστική ομοσπονδία-φάντασμα οικοδόμων και ξυλουργών, το σωματείο χτιστών Αθηνών έστειλε την πιο κάτω απάντηση για την υπ’ αριθ. 3 εγκύκλιο που απεστάλη προς το Δ.Σ. του σωματείου.

"Κύριοι,
όταν απευθυνόμαστε σε συνδικαλιστές ή σε ανθρώπους που έχουν σχέση με την παραγωγή τους αποκαλούμε Σ Υ Ν Α Δ Ε Λ Φ Ο Υ Σ. Εσείς δεν έχετε σχέση ούτε με το συνδικαλισμό ούτε με την παραγωγή, γι’ αυτό σας ταιριάζει η λέξη «Κύριοι» και αυτή εντός εισαγωγικών. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ενέργειές σας και η στάση σας μέχρι σήμερα στο συνδικαλιστικό χώρο. Μετατρέψατε το συνδικαλισμό από λειτούργημα σε αγυρτία. Κάνατε το συνδικαλισμό προσοδοφόρο επάγγελμα.
Όταν είσασταν παντοδύναμοι –ελέω Φώτη Μακρή- προσπαθήσατε να πνίξετε κάθε φωνή οικοδόμου που ζήταγε το δίκαιο του κλάδου των οικοδόμων. Διαγράψατε τότε όλα τα οικοδομικά σωματεία που είχαν έστω και την ελάχιστη δράση ενάντια στην εργοδοσία και αγωνίζονταν για το δίκαιο των οικοδόμων.
Αργότερα, αυτά τα αγωνιστικά οικοδομικά και άλλα ταξικά σωματεία τα διέλυσε η χούντα, την οποία εσείς λιβανίζατε τρίβοντας τα χέρια σας με ικανοποίηση, διότι μείνατε μόνοι σας εν μέσω σωματείων φαντασμάτων και σφραγίδων. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα, λέει μια παροιμία.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους ανέτρεψαν τη χούντα. Οι οικοδόμοι με την ενότητα και τους αγώνες τους ανέτρεψαν  το Λυκιαρδόπουλο και Σία από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος και στο 9ο συνέδριο τους θάψανε οριστικά.
Έπρεπε να γνωρίζετε «Κύριοι» ότι οι πεθαμένοι δεν μιλάνε. Έπρεπε να γνωρίζετε, και είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το Σωματείο Κτιστών Αθηνών καθώς και όλα τα οικοδομικά σωματεία της Ελλάδας, με τους αντιπροσώπους τους έχουν εκλέξει στο 10ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, δημοκρατικά, ελεύθερα, με την απλή αναλογική, την δευτεροβάθμια οργάνωσή τους που είναι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Αυτή τη μόνη πραγματική και αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία αναγνωρίζουμε. Αυτή ενημερώνουμε για τα προβλήματά μας και απ’ αυτήν ενημερωνόμαστε. Μαζί με τους συναδέλφους που αποτελούν την Διοίκηση της Ομοσπονδίας, βρισκόμαστε δίπλα δίπλα σε όλους τους ταξικούς αγώνες. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας είναι ενήμερη για τα προβλήματα των οικοδόμων γιατί αποτελείται από πραγματικούς οικοδόμους, που φυσικό είναι να είναι δεμένοι με τη βάση και γνώστες των προβλημάτων των οικοδόμων.
Η συνέπειά τους και η κρυστάλλινη στάση απέναντι στον κλάδο, κάνει τους οικοδόμους να νιώθουν περήφανοι για τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας τους, αλλά συγχρόνως κάνει και σας τους ανεπάγγελτους, που δεν μπορείτε να ξεχάσετε το αμαρτωλό σας παρελθόν, να προβαίνετε σε γελοίες ενέργειες, προσπαθώντας με κάθε ύπουλο τρόπο –αλλά χωρίς ποτέ να το κατορθώνετε- να υποβιβάσετε το κύρος της Ομοσπονδίας μας.
Δεν χρειάζεται να σας ρωτήσουμε με ποιο δικαίωμα επικαλείσθε τίτλους που δεν έχετε μαζί τους καμιά σχέση. Δεν χρειάζεται να μας πείτε τι επιδιώκετε. Επίσης δεν χρειάζεται να σας πούμε πως το σωματείο μας έχει 3200 μέλη. Είναι από τα μαζικότερα και τα μαχητικότερα. Σχέσεις μαζί σας έχουν μόνο τα φαντάσματα.  Ο κλάδος των οικοδόμων υπέφερε πολλά δεινά από συνδικαλιστές του είδους σας και ο κάθε οικοδόμος φτύνει τον κόρφο του όταν ακούει ονόματα όπως Λυκιαρδόπουλος, Μαρινόπουλος, Σουμπασάκης, Φράσκος, Σπαρτιάτης κλπ. Είστε όλοι της ίδιας συνομοταξίας. Δεν αξίζετε ούτε απάντηση. Για πρώτη και τελευταία φορά σας δηλώνουμε ότι τα γραπτά σας μας προκαλούν αηδία και σας τα επιστρέφουμε. Σας συνιστούμε λοιπόν να μην μας ενοχλήσετε άλλη φορά.
Εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΑΘΑΝ. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ"
Με τίτλο: «Μια περήφανη απάντηση του Σωματείου Χτιστών Αθήνας στους διασπαστές του κλάδου. ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ»,

δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ - μηνιάτικο όργανο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας - αριθ. φύλλου 29 -  ΟΧΤΩΒΡΗΣ 1979», που παραχώρησε στον «Οικοδόμο» ο παλαίμαχος συνδικαλιστής συνάδελφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ (φωτογραφία).
(Πρωτοδημοσιεύτηκε στον "Οικοδόμο")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου